Ekonomik Kriz İçinde Olduğu Biliniyordu Dev Hızlı Teslimat Şirketi, Bünyesindeki FreshDirect ve BiTaksi'yi Satıyor

Ekonomik Kriz İçinde Olduğu Biliniyordu Dev Hızlı Teslimat Şirketi, Bünyesindeki FreshDirect ve BiTaksi'yi Satıyor
Getir, krizden çıkma stratejisi doğrultusunda FreshDirect ve BiTaksi uygulamalarını elden çıkarmayı değerlendiriyor. Abu Dabi devlet destekli yatırımcı Mubadala'nın satış isteği de gündemde.

Getir, krizden çıkmak amacıyla yeniden yapılandırma görüşmeleri kapsamında Freshdırect ve Bitaksi uygulamalarını elden çıkarabilir.

Türkiye merkezli hızlı teslimat şirketi Getir, krizden çıkma stratejisi doğrultusunda FreshDirect ve BiTaksi uygulamalarını elden çıkarmayı değerlendiriyor. Şirket, geçen yılın sonlarında satın aldığı ABD merkezli online market uygulaması FreshDirect'i de dahil olmak üzere olası satışları değerlendiriyor. Ayrıca, Tottenham Hotspur'un antrenman ekipmanlarına sponsor olarak tanınırlık kazanan Getir'in BiTaksi'yi de satmayı düşündüğü belirtiliyor.

whatsapp-image-2024-04-16-at-14-30-50.jpeg

ANLAŞMALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sky News'te yer alan habere göre, Getir'in azınlık hissedarı olan Abu Dabi devlet destekli yatırımcı Mubadala'nın birçok varlığı satmak istediği bilgisi paylaşıldı. Şirketin zararlarını azaltmak amacıyla İtalya ve İspanya da dahil olmak üzere birçok ülkeden çekildiği ve şu anda İngiltere ve Türkiye dahil beş pazarda faaliyet gösterdiği ifade edildi.

getir-g8ex-cover-jpg.webp

DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Getir'in yeniden yapılandırma konusunda AlixPartners tarafından tavsiyede bulunulduğu ve elden çıkarmaların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda temkinli bir yaklaşım sergilendiği belirtiliyor. Şirkete yakın bir kaynak, tasfiye sürecinin değerlendirildiğini yalanladı ve şirketin bir ülkeden çıkmaya karar vermesi halinde bunu "düzenli bir şekilde" yapacağını belirtti.