Hükümet Temmuz'da Asgari Ücretliye, Emekliye ve Memura Ne Kadar Zam Yapacak? SGK Uzmanı Kötü Haberi Verdi, Rakamlar Şok Etti

Hükümet Temmuz'da Asgari Ücretliye, Emekliye ve Memura Ne Kadar Zam Yapacak? SGK Uzmanı Kötü Haberi Verdi, Rakamlar Şok Etti
Milyonlarca asgari ücretli, memur ve emeklinin gözü Temmuz ayında maaşlarına ne kadar zam yapılacağına çevrildi. Kötü haberi SGK uzmanı Özgür Erdursun verdi. Erdursun'un açıkladığı rakamlar milyonları hüsrana uğratacak.

Memur ve emekliler her yıl 2 defa zam alıyor. Bu yılın ikinci zammı Temmuz ayında... Milyonlarca kişinin gözü Temmuz ayında yapılacak zam oranlarına çevrildi.SGK uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden Temmuz’da hükümetin asgari ücret, emekli ve memura yapmayı düşündüğü zam oranlarını paylaştı.

1-001.webp

ASGARİ ÜCRETE ZAM YOK

Erdursun, paylaşımında asgari ücrete zam gelmeyeceğini belirterek asgari ücrete gelmediği takdirde diğer ücretlerde de artış olmayacağına vurgu yaptı.

Erdursun, paylaşımında SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25, memur ve memur emeklilerine yüzde 20 oranında zamların düşünüldüğünü paylaştı.

Erdursun, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Temmuz'da hükümetin Asgari Ücret-Emekli ve Memura yapmayı düşündüğü zam oranları;

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %25
Memur ve memur emeklilerine %20
Asgari Ücrete %0
Asgari Ücret artmaz ise diğer ücretlerde artmaz.”