AKP ile Saadet Partisi arasında 'Astronot görünümlü kişi' kavgası

AKP ile Saadet Partisi arasında 'Astronot görünümlü kişi' kavgası
TBMM'de Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, uzaya giden ilk Türk astronott Alper Gezeravcı için"Uzaya gönderdiğiniz astronot görünümlü kişi" dedi. Bu sözlere AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank tepki gösterdi.

55 milyon Dolar karşılığında uzaya giden ve ilk Türk astronot unvanını alan Alper Gezeravcı'nın yerel seçimlerden önce AKP'nin etkinliklerinde yer alması tepkilere neden oldu.

MECLİS'TE TARTIŞMA ÇIKARAN SÖZLER: "ASTRONOT GÖRÜNÜMLÜ KİŞİ"

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında kamu yatırımlarındaki israfa işaret etti ve “İşte son olarak uzaya gönderdiğimiz astronot görünümlü kişi” diyerek Alper Gezeravcı’nın adını andı.

gezeravci.jpg

AKP'Lİ VARANK TEPKİ GÖSTERDİ

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank, "Astronot görünümlü' ifadeleri nedeniyle Çalışkan'a üzüldüğünü söyledi.

"MASRAFININ SEÇİM KAMPANYASINDAN KARŞILANMASI GEREKİR"

Bunun üzerine Çalışkan da, “Tank Palet Fabrikası'nı sattığınız bedele 'astronot' diyerek uzaya birisini gönderdik, on beş gün süreyle bağlantı kurdu. Orada kalacak zannettik; dönüp geldi, İzmir'de o elbisesiyle kampanyaya katıldı. Doğrusu, adalet şunu bekler: Madem seçim kampanyasında kullanmak üzere bir insanı astronot olarak uzaya gönderdiniz, bunun masrafının da seçim kampanyasından, bütçesinden karşılanması gerekir diye düşünüyorum” dedi.