Çakma Estetisyeni 200 Lira Yakalattı

Çakma Estetisyeni 200 Lira Yakalattı
İstanbul'da yaşanan bir olayda, Mehmet S. isimli şahıs, ünlü estetik cerrah Barış Çin'in adını ve görsellerini kullanarak sosyal medyada sahte bir hesap açtı. Bu hesap üzerinden kendisini Barış Çin'in asistanı olarak tanıtan Mehmet S., Ayşenur K. isimli mağduru "personel indirimi" vaadiyle dolandırdı.

Mehmet S., "drmemosarac" isimli bir hesap açarak Barış Çin'in fotoğraflarını ve hasta görsellerini profilde kullandı. Ayşenur K., estetik yaptırmak isteğiyle Mehmet S.'ye ulaştı. Mehmet S., kendisini Barış Çin'in asistanı "Selçuk" olarak tanıtarak Ayşenur K.'ya indirimli fiyat teklif etti. Ayşenur K., Mehmet S.'ye 200 lira para gönderdi. Mehmet S., parayı aldıktan sonra Ayşenur K.'ya çeşitli bahanelerle ulaşamadı ve parayı iade etmedi. Ayşenur K., Barış Çin'e ulaşarak durumu bildirdi.

Sabah'tan Seda Nur Günaydın'ın haberine göre Barış Çin ve Ayşenur K., Mehmet S. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında Mehmet S. ifade verdi. Mehmet S., suçlamaları reddederek Barış Çin'i tanımadığını, hesabı bir yıldır kullanmadığını ve Ayşenur K.'den istediği paranın estetikle ilgisi olmadığını savundu.

Savcılık ise Mehmet S.'nin dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından 14 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Savcılık iddianamesinde, Mehmet S.'nin Barış Çin'in kimlik bilgilerini ve görsellerini izinsiz kullanarak Ayşenur K.'yı kandırdığı ve maddi zarara uğrattığı belirtildi.

2.webp

Etiketler :