Kalamış'taki yat cinayeti çete dosyasında çıktı!

Kalamış'taki yat cinayeti çete dosyasında çıktı!
Mehmet Şahin liderliğindeki suç örgütüne yönelik 6 ay önce yapılan operasyona ilişkin soruşturma tamamlandı. Gündemi sarsan soruşturma sonrası hazırlanan iddianameye Halktv.com.tr ulaştı. İddianame göre, çok sayıda iş insanı çete eli ile yağmalandı. İfadesinde, Mehmet Şahin’in muhasebe işlerini yaptığın söyleyen tutuklu sanık Hasan Akdeniz’in birçok yağma olayına liderlik ettiği ortaya çıktı.

Kamuoyunda ‘Şahinler’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik operasyonun düğmesine geçen eylül ayı sonunda basılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, anılan operasyonu “Çete lideri Mehmet Şahin dahil 41 şüpheli yakalandı" sözleri ile duyurmuştu. Devam eden süreçte yakalanan başka kişilerle birlikte şüpheli sayısı 59’a çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma ise geçen günlerde tamamlandı. 127 sayfalık iddianamede, çete üyelerinin, şikâyetçi konumdaki, çoğu iş insanı 22 kişi yönelik yağma, dolandırma, darp, tehdit gibi bir dizi suçu işledikleri kaydedildi.

1659988122505.jpg
İnşaat şirketinin Bahçeşehir'deki projesinin satış müdürü Burak Tulum da sanıklar arasında.

İddianamede, örgüt liderinin, Sedat Şahin’in kuzeni Mehmet Şahin olduğu kaydedildi. Şahin’in muhasebe işlerine baktığını söyleyen Hasan Akdeniz ile, 10 yıl önce Nişantaşı'nda öldürülen Vedat Şahin'in oğlu Bahadır Şahin ise örgütün yönetici konumunda oldukları bilgisine iddianamede yer verildi.

İddianamede, sanıkların işlediği öne sürülen 18 ayrı eyleme ilişkin ayrıntılı bir anlatıma yer verildi. Buna göre, geçen şubat ayında evine yaptırdığı gizli bölmede yakalanarak tutuklanan Mali Müşavir Hasan Akdeniz’in, bir dizi olayda aktif bir yer aldığı anlaşıldı.

hasan-ceteeee-liderree.jpg
Hasan Akdeniz, evinde, özel yaptırdığı bir gizli bölmede yakalandı.

‘MÜLK VERELİM BORCU KAPATALIM’

Emniyet ifadesinde can güvenliğinin bulunmadığını anlatan iş insanı Şefik Yalvaç, tutuklu sanıklar Hasan Akdeniz ve Salih Yiğiner eliyle 1 milyon doları aşkın bir tutarda dolandırıldığını anlattı. Dava dosyasında yer alan bilgilere göre, Akdeniz’e 3 lüks araç satışı yapan Yalvaç parasını alamadı. Bir süre sonra Akdeniz, Yalvaç’a, büyük bir inşaat şirketinin yaptığı projeden değerli bir mülk vererek borcunu kapatabileceğini söyledi. Ancak, anılan şirket üzerinden başka birçok kişinin dolandırıldığından habersiz olan Yalvaç, teklifi kabul etmesine rağmen ne mülkü alabildi ne de parasını.

salihhhhhhhhhhhhh.jpg
Tutuklu sanık Salih Yiğiner'in, Ankara'da da bir dizi dolandırıcılık dosyasının olduğu anlaşıldı.

‘ADIMIZI VERMİŞ BEDELİNİ ÖDEYECEK’

Yalvaç, parasını istediğinde ise Hasan Akdeniz, Salih Yiğiner, Kanber Ocaklı, Emre Topal ve Volkan Aykaç ile bu kişilerin beraberindeki silahlı kişiler tarafından ölümle tehdit edildi. Bu kişilerden Yiğiner, parasını isteyen Yalvaç’a, 3 yıl önce Kalamış’ta işlenen yat cinayetinin de Hasan Akdeniz’in talimatı ile işlendiğini belirterek sessiz kalmasını istedi. Yalvaç, borcunu ödemesini istediği Akdeniz'in kendisine "Paranı yedim. S...r git lan" karşılığı verdiğini söyledi. Yalvaç emniyet ifadesinde, Akdeniz’in çakarlı araçla gezdiğini korumalığını ise eski polislerin yaptığını anlattı. Yalvaç ifadesinde ayrıca Hasan Akdeniz ile Uğur Vergili’nin kendisine, ortak tanıdıkları aracılığıyla haber gönderdiğini belirterek "Şefik bizden şikayetçi olmuş. Bizim ismimizi organize şubeye vermiş. Bu operasyon onun şikâyeti üzerine olmuş. Şefik bu yaptığının bedelini bize ödeyecek" şeklinde tehdit edildiğini de anlattı.

sefikkkkkk.jpg
Yalvaç Grup'un patronu Şefik Yalvaç, emniyet ifadesinde ölümle tehdit edildiğini söyledi.

ZORLA ÇEK İMZALATTILAR

İş insanları Mehmet Ali Sarıkaya ile Cemal Özdem de çete eli ile dolandırılan isimler arasında. Bir inşaat şirketinin projelerinde uygun fiyata daire almak üzere yola çıkan Sarıkaya ve Özdem, dairelerini alamadıkları gibi ölümle tehdit edildi. Başlangıçta, projenin satış müdürü Burak Tulum ve Emrah Topal ile Necmettin Şafak Gerçin ile temasta olan ikiliye, bir süre sonra esas muhatapların Hasan Akdeniz ve Salih Yiğiner olduğu kaydedildi. Dairelerini alamadıkları gibi zorla çek de imzalatılan ikili dairelerini alamayınca şikâyetçi oldu.

mehmet-sahinnnnn.jpg
Sanıklardan Mehmet Şahin (ceketli) ile Bahadır Şahin.

‘CEZANI KESTİM 300 BİN EURO VERECEKSİN’

Belçika’da müteahhitlik yapan İsa Karakelle de, örgüt üyeleri tarafından yağmalanan bir diğer isim oldu. Dosyaya göre Bakırköy’deki bir restoranda alıkonulan Karakelle, Bahadır Şahin ile görüntülü telefonla görüştürüldü. Şahin, Karakelle’ye “Senin cezanı kestim. Bize, 2 gün içinde 300 bin Euro vereceksin. Bu 2 gün de bizim misafirimiz olacaksın” dedi. Anılan restoranda Erkan Okur tarafından darp edilen Karakelle’nın Range Rover aracı elinden alındı bu kişiye senet imzalatıldı.

untitled-7.jpg
Danış Metal'in sahipleri, kendilerinden 15 milyon liralık haraç istendiğini kaydetti.

METAL DEVİNDEN HARAÇ İSTEDİLER

İnşaat işi ile uğraşan Süleyman Yıldırım, çete tarafından yağmalanan bir diğer isim oldu. İş yaptığı Ahmet Tuncer’le anlaşmazlığa düşen Yıldırım, zorla çete lideri Mehmet Şahin’in evine götürüldü. Şahin, darp edilen Yıldırım’a “2 milyon lira getirdiğinde serbest kalırsın” dedi. Canlı hayvan ticareti yapan Murat Öztürk de çete tarafından yağmaya maruz kalan bir diğer isim oldu. Emlakçı Oktay Ekiz ise, sanıklardan Necmettin Şafak Gerçin ile bu kişinin emlakçı sevgilisi Ö. K. tarafından dolandırılan bir diğer isim oldu. Dosyada şikâyetçi olarak yer alan Mesut Evin de, kendisinden 500 bin dolar alınmaya çalışıldığını belirterek bu süreçte Ahmet Güngör tarafından ölümle tehdit edildiğini kaydetti. Ayçevre şirketi ile Esenyurt’ta bulunan Danış Metal’in sahipleri çetenin, kendilerinde haraç istediğini belirterek şikâyetçi oldu.

241701113-1257874184686214-1505395688347254320-n.jpg
İstanbul Barosu'na üye avukat Oğuzhan Türk 59 sanık arasında yer alıyor.

DOSYADA EMEKLİ POLİS DE VAR AVUKAT DA

Hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşma için haziran sonuna gün verdi. 4 gün sürmesi beklenen duruşmada sanık sandalyesinde yer alacak isimler arasında bir çok yasadışı bahis dosyasında yer alan Altan Büyükkeskin, Burak Ocak, Burak Tulum, Cüneyt Turantekin, Deniz Doğan, Fahrettin Kacemer, Hacı Ahmet Gündoğan, emekli polis Halil Pekdemir, İlter Göçer, İrfan Kara, Kamber Ocaklı, Mert Tuğkan Aykaç, Mustafa Tuna Gülümsel, Avukat Oğuzhan Türk, Serkan Yıldız, Yunus Sapan, Yusuf Gültekin, Hasan Akdeniz’in oğlu Oğuz Kağan Akdeniz, Rovshen Durdyyev, antrenör Tugay Yılmaz, Mustafa Efendioğlu ile Uğur Kır'ın da aralarında olduğu 59 sanığın yer alması bekleniyor.

emrah-topall-gercinn.jpg
Emrah Topal ile Necmettin Şafak Gerçin dosya kapsamında tutuklu durumda.

Kaynak:halktv.com.tr