Erdoğan ve Şimşek Arasındaki Gerginliğe Nokta Mı Konuldu? Cumhurbaşkanlığından Açıklama Geldi

Erdoğan ve Şimşek Arasındaki Gerginliğe Nokta Mı Konuldu? Cumhurbaşkanlığından Açıklama Geldi
Yerel seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında büyük bir kriz yaşandığı ve iplerin kopma noktasına geldiği iddia edildi. Ancak, bu iddiaya göre, Erdoğan ile Şimşek arasındaki gerilimin 'küresel' güçlerin devreye girmesiyle yumuşadığı öne sürüldü.

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Fuat Uğur'un Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında seçim öncesi bir gerilim yaşandığına dair yaptığı iddiayı yalanladı.

Fuat Uğur, AKP'ye yakınlığıyla bilinen TV100 yazarı olarak biliniyor ve iddiasında Erdoğan'ın seçim sonuçlarının beklendiği gibi gelmeyeceğini öne sürmüştü. Ancak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada bu iddiaların doğru olmadığı belirtildi..

İLK YALANLAMA MEHMET ŞİMŞEK'TEN

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN YANIT GELDİ

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi aracılığıyla, bazı basın yayın organlarında yer alan söz konusu haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında yaşandığı iddia edilen krizi yalanlayarak, bu tür haberlerin dezenformasyon olduğunu belirtti. Açıklamada, Cumhurbaşkanı ve Hazine ve Maliye Bakanı arasındaki ilişkilerin sağlam olduğu ve işbirliği içinde çalışmaya devam edildiği vurgulandı.

"ERDOĞAN-ŞİMŞEK" KRİZİ İDDİASI YALANLANDI

Kurum tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında kriz ortaya çıktı ve kriz küresel sistemin devreye girmesiyle çözüldü' iddiası doğru değildir."

"HERHANGİ BİR GERGİNLİK YAŞANMAMIŞTIR"

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında, iddia edildiği gibi herhangi bir gerginlik yaşanmamıştır. Kurumun resmi açıklamasında, bu tür spekülasyonların gerçekle uyumlu olmadığı ve ikili arasındaki ilişkilerin sağlam olduğu vurgusu yapıldı.

"KALKINMA PLANI KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTİR"

"Ülkemizin ekonomik yönelimini belirleyen Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı, şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de istikrarla ve kararlılıkla uygulanmaya devam edecektir." denildi.

iletisim-baskanligi-erdogan-ile-simsek-arasinda-17240887-13-m.jpg

letisim-baskanligi-erdogan-ile-simsek-arasinda-17240887-4823-m.jpg