İstanbul'da Hafta Sonu Mevsim Aniden Değişecek!

İstanbul'da Hafta Sonu Mevsim Aniden Değişecek!
İstanbul'da hafta sonu 10 derece birden düşmesi beklenen sıcaklık, montları tekrar giydirecek. Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamada "Genel olarak çok sıcak bir yaz olacak. Yağışlarda çok büyük azlık var. Kuraklık bizi biraz düşündürecek gibi gözüküyor bu sene" diye konuştu.

İstanbul'da en sıcak nisan ayı yaşanıyor, sıcaklık bugün 27 dereceleri gördü. Nisan ayı takvimlere en sıcak nisan olarak işlendi.

Hafta sonu ise sıcaklık aniden düşüyor. İstanbul'da hafta sonu sıcaklığın 10 derece birden düşeceği açıklandı.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında yaptığı açıklamada "Cuma gününden itibaren bu yaz sıcaklıkları aniden düşmeye başlayacak, hissedilir derecede. İstanbul'da sıcaklık hafta sonu yaklaşık 10 derece birden düşecek. Hafta sonu montları giyeceğiz tekrar" diye konuştu.

Şen, "Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren, özellikle Marmara, Bodrum, İzmir, Çanakkale, Edirne ve İstanbul'da kuvvetli yağış var. Bu yağışlarda su baskını riski çok yüksek. Su baskını yapabilir, özellikle sahil kesiminde" ifadelerini kullandı.

orhan-sen.jpg

"SU BASKINI RİSKİ ÇOK YÜKSEK"

Prof. Dr Şen şöyle konuştu:

Perşembe günü Marmara'dan başlayarak bir yağışlı sistem geliyor. Sıcaklıklar perşembeden sonra düşmeye başlayacak. Cumartesi günü özellikle Ege ve Marmara'nın batısında İstanbul'da dahil olmak üzere kuvvetli yağışlar meydana gelecek. Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren, özellikle Marmara, Bodrum, İzmir, Çanakkale, Edirne ve İstanbul'da -çok etkili olmasa da- kuvvetli yağış var. Bu yağışlarda su baskını riski çok yüksek. Su baskını yapabilir, özellikle sahil kesiminde.

istanbul-yagmur.jpg

"HAFTA SONU MONTLARI TEKRAR GİYECEĞİZ"

Marmaris'te olanlar, Fethiye'de olanlar denizdeki araçlarını kontrol altına almaları gerekecek gibi gözüküyor. Yağış Perşembe gününden itibaren geliyor. Yani Marmara'da ve Ege bölgesinde yağışı göreceğiz. Hatta yarın da yöresel olarak Ege bölgesinde yağış var ama kuvvetli yağış hafta sonu. Cuma gününden itibaren bu yaz sıcaklıkları aniden düşmeye başlayacak, hissedilir derecede. İstanbul'da sıcaklık hafta sonu yaklaşık 10 derece birden düşecek. Hafta sonu montları giyeceğiz tekrar. Nerelerde giyeceğiz? Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesi de dahil olmak üzere. Bu hafta iki değişik mevsimi peş peşe yaşayacağız."

istanbul-mevsim-degisiyor.jpg

Etiketler :