Resmen Felaket: Bütün Çöpler Çaya Karıştı!

Bolu'nun Mengen ilçesinde belediyenin eski çöp döküm alanındaki çöp yığınları, yanındaki Mengen Çayı’na karıştı. Kirlilik halkın büyük tepkisine neden oldu Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut da açıklama yaparak sel nedeniyle bu durumun yaşandığını söyledi. Ancak nasıl bir çalışma yapılacağı ile ilgili bilgi verilmedi.

Bolu'da Mengen Çayı’nın kenarında ilçe belediyesinin bir dönem çöp döküm alanı olarak kullandığı bölüm, yeni çöp döküm alanının oluşturulmasıyla birlikte 2018 yılında kapatıldı. İlçe çöplüğünün taşınmasının ardından eski alanda kalan atıkların üzeri de kum ve toprak yığınıyla kapatıldı

ÇÖPLER ÇAYA KARIŞTI

İlçede, 2 yıldır arka arkaya yaşanan su taşkınları nedeniyle kum ve toprak yığınlarının sularla birlikte gitmesiyle çöp yığınları tekrar ortaya çıktı. Dere kenarını kaplayan çöp yığınları son yağmurlarla birlikte ilçeden geçen Mengen Çayı’na da karıştı. Alandaki kirlilik tepki çekti.

eski-copluk-cayi-kirletti-32389-1.jpg

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut açıklama yaparak “Hazineden yer kiraladık ve çöp alanını oradan kaldırdık. O bölge belediye sınırları dışında kalan Sazlar köyüne ait bir arazi. Biz orayı boşalttık ve orasının kullanımı Sazlar köyüne ait. Biz oranın dozerle üzerini kapatmıştık fakat 2 kez yaşanan sel ile sular o alana kadar ulaştı. Uzman ekipler ise gaz sıkışması nedeniyle alanın üzerinin kalıcı olarak kapatılmaması gerektiği konusunda uyardılar. Bizim de hoşumuza giden bir durum değil” dedi. (DHA)

Kaynak:DHA