AKP emekliye kapıyı kapadı: Ek zam yok! En düşük emekli maaşı alanın ağzına bir parmak bal çalacak

AKP emekliye kapıyı kapadı: Ek zam yok! En düşük emekli maaşı alanın ağzına bir parmak bal çalacak
Emeklilere ek zam yapılmasının mümkün olmadığını belirten AKP kurmayları, en düşük emekli maaşı alan ve ikinci bir geliri olmayanlara ihtiyaçlarına göre destek sunulması için çalışma yapıldığını belirtiyor.

Emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısının seçim sonuçlarının belirleyicilerinden olduğu ifade edilirken mevcut durumda bir iyileşme olup olmayacağı hala merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi yaptığı açıklamalarda emekli ücretlerinin yetersiz olduğunu kabul etmiş ancak yeni bir iyileştirme yapılmasının mümkün olmadığını ifade etmişti. Erdoğan, beklenen emekli zammı için "Ülkenin tüm yatırımlarını durdursak, eğitim veya sağlık harcamalarının tamamını buraya aktarsak bile karşılayamıyoruz" demişti.

ZAM YOK AMA...

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre AKP kaynakları seçim öncesi Erdoğan’ın açıkladığı durumda bir değişiklik olmadığını, emekliler için herhangi bir maaş zammının yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Ülkenin içinde bulunduğu mevcut ekonomik koşulların bir takım sıkılaşma tedbirlerini gerektirdiğini kaydeden AKP kurmayları, bununla birlikte emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirecek başka arayışlar içinde olduklarını söyledi.

EMEKLİLERE İHTİYAÇLARINA VE BÖLGELERİNE GÖRE DESTEK

Özellikle en düşük emekli maaşı alan ve sadece bu emekli maaşıyla geçinen haneler için adım atmayı planlayan AKP, emeklileri ihtiyaçlarına ve bölgelere göre destekleyecek bir çalışma başlatmaya hazırlanıyor.

Bu çalışmayı ‘emekli destek paketi’ olarak tanımlayan AKP yöneticileri, emeklilerin ihtiyaçlarının yaşadıkları şehirlere, bölgelere göre değiştiğini; İstanbul’da yaşayan bir emekliyle Anadolu’nun köyünde yaşayan bir emeklinin ihtiyacının aynı olmadığına dikkat çekti.

Kurmaylar, yaşanan bölgeye ve emeklinin ihtiyacına göre kimi emekliye ısınma, kimi emekliye barınma, kimi emekliye gıda, kimi emekliye elektrik ve su yardımı yapılacak bir programın hayata geçmesi için çalışma yürütüldüğünü anlattı.

Söz konusu desteğin emeklilere nakdi olarak sunulmasının planlandığını ifade eden AKP yöneticileri, destekten ikinci bir geliri olmayan emeklilerin faydalanacağını söyledi.

YASAYA GEREK YOK, AİLE BAKANLIĞI YÜRÜTECEK

Bu destek paketi için yasa çıkarmaya ihtiyaç olmadığını söyleyen AKP yöneticileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hali hazırda sosyal destek bütçesi bulunduğunu ve destek paketinin bu bütçeden karşılanacağını belirtti. AKP'li kurmaylar, emeklilerin bölgesel ihtiyaçlarının tespitini ve çalışmanın yürütücülüğünü bakanlığın üstleneceğini kaydetti.