Altın Sahiplerine Kara Haber: "O Tarihte Çok Sert Düşecek"

Altın Sahiplerine Kara Haber: "O Tarihte Çok Sert Düşecek"
Altın fiyatları üzerine değerlendirmeleri ile tanınan İslam Memiş, ilerleyen günlerde emtia piyasalarında yaşanacak düşüşler hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Memiş, altın yatırımcısına kara haberi vererek, hazırlıklı olun uyarısı yaptı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed), bu yıl içerisinde faiz indirimi yapmayacağına ilişkin yeni sinyal vermesinin ardından altın fiyatlarını yakından ilgilendiren yeni gelişmeler yaşandı.

Her ne kadar, piyasalarda uzun süre boyunca yüksek faizlerin kalacağı ve dolar paritesinin güçlü olacağına ilişkin altın tarafında negatif yönlü beklentiler görülse de, jeopolitik risk faktörünün tırmanması nedeniyle ons altın fiyatları 2431 doları aşarak tarihi seviyesini görmüş oldu.

İsrail ve İran arasında yaşanan gerginlik, yatırımcıyı güvenli liman altına yönlendirirken, iki ülke arasında suların bir nebze durulması, altın tarafında yeni düşüşler için geri sayımı başlattı.

altin33.jpgALTIN PİYASASININ KADERİ BU GELİŞMEYE BAĞLI

Kapalıçarşı piyasalarının nabzını tutan ekonomist İslam Memiş, altın sahiplerine yaptığı uyarılarda yakın gelecekte yaşanması muhtemel fiyat değişikliklerine dikkat çekerek şu uyarılarda bulundu:

"Savaş ortamı resmen başladı. Bu durum altının ateşini harladı ve İsrail'in İran'a yönelik yeni bir misilleme yapması, ons altın tarafında 3000 dolara ulaşılmasına neden olabilir. Beni endişelendiren durum şu. Ben İran-İsrail gerginliğinin geçici bir film, senaryo olduğunu düşünmediğim için, bu sürecin çok ciddi olduğunu düşündüğüm için altın tarafındaki yükselişlerin korkutucu boyutlara ulaşabileceği görüşündeyim.

gold5.webpBU İHTİMAL YAŞANIRSA ALTIN FİYATLARI 200 DOLAR BİRDEN DÜŞECEK

Ancak bir diğer güçlü ihtimal de, İsrail'in ABD'nin uyarılarını dinlemesi ve İran'a bir karşılık vermemesi. Böyle bir durumda ise, altının artmasına neden olan krizin ortadan kalkması nedeniyle piyasalar geri çekilecektir.

Altın fiyatları herhangi bir teknik gereklilik sonucu artmadı, sadece söz konusu kriz nedeniyle bir tetikleyici etki yaşandı. Bu krizin bitmesi demek, altın tarafında yeni düşüşlerin yaşanacağı anlamına geliyor. Haftalar önce uyarılarda bulunduğum 2200 doların altına düşüş, söylediğimiz ihtimallerin gerçekleşmesi halinde hala masada durmaya devam ediyor.