Emekli ve asgari ücretliye kara haber Bakan Işıkhan'dan geldi: Zam yok

Son dakika haberi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emeklilere ara zam yapılmayacağını açıkladı. Işıkhan, "Asgari ücret ve emeklilere ara zam gündemimizde yok" dedi.

Milyonlarca emekli ve asgari ücretliyi ilgilendiren kötü haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan verdi. Asgari ücretliye ara zam olmayacağını belirten Bakan Işıkhan, "Temmuzda ara zam yok başta nasıl karar aldıysa süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz" dedi.

Işıkhan, "Emeklilerin refah seviyesini arttırmaya yönelik farklı bir çalışmanın içindeyiz" diye konuştu.

Emeklilere yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Işıkhan, "Yaklaşık 15-20 gün içinde elde ettiğimiz ne kadar somut veri varsa emeklilerimize ayrıcalık tanıyan onları öne plana çıkartan, onları destekleyecek psikolojik sosyal, ekonomik ve sağlık anlamda onların refahını arttırmaya yönelik her çalışmamızı sizlerle paylaşacağız” dedi.

"GENELDE YÜZDESEL ARTIŞLAR OLACAK"

Emeklilere yönelik bir zam çalışması olup olmayacağı yönünde bir soruya cevap veren Işıkhan, “Yok, hayır. Genelde yüzdesel artışlar olacak. Örneğin ulaşımda, örneğin kargoda, ziyaret edilen yerlerde. Aslında bakanlıklarımızın benzer uygulamaları var. Biz bakan yardımcılarımızla, tüm bakanlarla ve yardımcılarıyla iletişim halindeyiz. Somutlaştırdığımızda sizinle paylaşacağız. Çünkü başlangıç tarihini artık belirlememiz lazım” şeklinde konuştu.

Hükümet son 2 senedir Temmuz ayında yaptığı ara zammın bu sene yapılmayacağını açıklamış; 2024 yılı için tek ücret belirlemişti.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Fatih Karahan'ın imzasıyla hükümete bir mektup gönderilmiş, orada da asgari ücrete tek zam vurgusu yapmıştı.

Merkez Bankası'nın metninde, "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır" ifadesi yer almıştı.

Bazı iş insanları asgari ücrete 2024 yılında tek zam yapılması, bütçelerin bu doğrultuda yapıldığı yönünde açıklamaları olmuş, işçi sendikaları da bu duruma tepki göstermişti.