Dünyanın dört bir yanında inşaat yapan 33 yıllık Türk İnşaat Devi İflas Etti! Köklü Şirketin projeleri yarım kaldı

Dünyanın dört bir yanında inşaat yapan 33 yıllık Türk İnşaat Devi İflas Etti! Köklü Şirketin projeleri yarım kaldı
Bursa merkezli ve yurtdışında da faaliyet gösteren Taham İnşaat'ın iflas etmesi, sektörde büyük yankı uyandırdı. 33 yıllık tecrübeye sahip köklü şirketin iflasıyla inşaat projeleri yarım kaldı.

Yeniçağ'da yer alan habere inşaat sektöründe faaliyet gösteren Taham İnşaat, konkordato süresinin uzatılması talebinin reddedilmesi üzerine iflasını ilan etti. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararıyla şirketin iflası kesinleşti.

Bursa İflas Müdürlüğü de Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflas kararını duyurdu.

Kararda şu ifadeler yer aldı:
“Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 20/03/2024 tarihli ve 2021/480 E. numaralı kararı uyarınca, Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflası ilan edilmiş ve iflas işlemleri aynı gün saat 14:24 itibarıyla başlatılmıştır. İcra İflas Kanunu’nun 166. maddesi uyarınca kamuoyuna ilan edilir.”

YURTDIŞINDA DA İNŞAATLARI VAR

Taham İnşaat’ın tamamlanan yurt dışı projeleri arasında Madrid, Köln, Berlin, Frankurt, Münih, Hamburg, Bamako ve Cumberland gibi lokasyonlar bulunuyor.